Mi az Edu Teach? - eduteach

Direkt zum Seiteninhalt

Hauptmenü:

Mi az Edu Teach?

ABOUT EDU TEACH
Röviden a projektről:

A magas minőség elvárása a kisgyermekkori nevelés és gondozás területén az utóbbi években egyre hangsúlyosabb lett több európai stratégiában és programban, mint az Európai Bizottság, mind pedig a tagországok szintjén. 2011-ben az Európai Unió Tanácsa formálisan is elismerte a kisgyermekévekhez köthető szolgáltatásoknak jelentőségét, mind a személyiségfejlődés, mind pedig a társadalmi és gazdasági hasznosság szempontjából. Az EU 2020 stratégiában kulcselem a legszélesebb körben elérhető, ugyanakkor magas minőségi szinten álló nevelés és gondozás biztosítása. A nemzetközi felmérések eredményei is (Pisa 2012 (OECD) and Pirls/Iglu 2011 (IEA)) beszámolnak a kisgyermekkori nevelés és gondozás (early childhood education and care, ECEC) és az iskolai teljesítmény kapcsolatáról, ami alapvető fontosággal bír a személyes fejlődésre és így a jövő záloga is. A bölcsődei gondozóknak, óvodapedagógusoknak, valamint az ilyen intézmények vezetőinek kínált képzések elérhetőségének növelése, minőségük fejlesztése, csakúgy, mint az ezen a területen dolgozó szakemberek önfejlesztésének támogatása fontos hozzájárulás a fenti európai célok eléréséhez.

Az EduTeach projekt célja, hogy kifejlesszen, teszteljen és végül véglegesítsen egy olyan moduláris képzést, amely kisgyermekekkel (0-6 éves) foglalkozó európai szakemberek igényeihez van igazítva. Hogy lehetővé váljon a rugalmas és egyéni tanulás, a képzések az infokomunikációs technológiák segítségével kerülnek megvalósításra (e-learning képzésként), tartalmában megfelelően egyensúlyozva az interaktív és egyéni tanulási elemeket. A tervezett tanulási igényfelmérés eredményeit felhasználva és a Tesztelés tanulságai alapján az EduTeach projekt célja, hogy előrevigye annak a szakmaiságát, hogy milyen modellel és módszertannal, didaktikai stratégiával lehet hatékony online oktatási lehetőséget biztosítani az óvodai és bölcsődei pedagógusoknak és az ilyen intézmények vezetőinek.
A fenti célokat a következő eredmények elérésével szeretnénk megvalósítani:
  • interaktív, médiaelemekben gazdag tanulási modulok létrehozása;
  • digitális tanulási tartalmak 8 nyelven elérhető adatbázisának létrehozása;
  • a résztvevők tanulását összefogó e-learning platform kialakítása.
A felhasználói igényfelmérés alapján az EduTeach projekt  on-line képzési modulokat hoz létre, melyek többek között jó  gyakorlatokról, pedagógia elméletekről, szakértők, kulcsszereplők  szakmai párbeszédéről és hasonló témákról fognak szólni.

Egy modul 9  szekcióból áll, egy szekció pedig a következő 3 részből:
  1. Önálló tanulás: a résztvevők elolvassák vagy megtekintik a  tananyagot, amelyet az online oktatási keretrendszeren (ILIAS 5.1)  keresztül érnek el.
  2. Storytelling (történetmesélés): a modul témájához  illeszkedő, a résztvevő európai szakemberek által megosztott példák  feldolgozása.
  3. Webinarok: Valamennyi on-line interaktív előadás (webinar) a  partnerintézmények egyik képviselője és egy, a témában jártas szakértő  moderálása mellett kerül majd megrendezésre.

A honlap elérhetősége: www.eduteach-portal.odl.org
Zurück zum Seiteninhalt | Zurück zum Hauptmenü